keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Nobody puts Baby in the corner

Tiedossa saattaa olla spoilereita

Dirty Dancing

Mä muistan kun satuin joskus ehkä joskus kymmenen vanhana kattomaan Dirty Dancingin ja rakastuin koko leffaan ensisilmäyksellä, vaikka en siitä sillon tajunnukkaan vielä oikein mitään. Ostin nyt sen Lontoosta itelle DVDlle ja tuli katottua se pitkästä aikaa. Niille jotka ei siis tiedä kyseistä leffaa, niin se on yks tanssileffojen klassikoista, vuonna -87 julkaistu elokuva jossa päähenkilo Baby ( Jennifer Grey )  ihastuu  lomakylässä tanssija Johnny Castleen ( Patrick Swayze ) ja pääsee tutustumaan mambon maailmaan, joka oli silloin nuorten suosima tanssi. Lopulta muutaman sattuman kautta Baby alkaa tanssimaan Johnnyn kanssa ja loput voitte katsoa leffalta :)! Kyseinen leffa on voittanut mm. parhaan laulun Oscarin ja mm. Black Eyed Peas on tehny Time of our lifesta version.

( Kaikki kuvat we♥it )







Avatar


Mä en tosiaan ollu kattonu Avataria aikasemmin, en ollu ees kuullu juonta aikasemmin, vaikka yleensä näistä kaikista tietää enemmän ku koko leffan ennen kun on nähny sen, mut tää oli mulle ihan uutta ennen leffan katsomista, toki tiesin että siinä on niitä sinisiä tyyppejä tai niitä, mut en mitään muuta. Ja tää leffa yllätti mut positiivisesti! Olin oottanu että se ois jotai ihan sairaan tylsää scifii mistä mä en tajuu mitään, mut se olikin kamalan sydämellinen ja silmiä avaava. Koska voisinpa sanoa vaikka en oo asiaan perehtyny niin ihan samanlaisia asioita tapahtuu täälläkin, ihan kokoajan, ja ihmisten pitäis pystyy ajattelemaan muiden kannalta. Leffassa oli ehkä jotain kliseitä, mutta niin hieno ja täysin epäkliseinen idea leffassa oli, että se peitti ne hyvin ja mikään ei jäänyt varsinaisesti häritsemään, ainoastaan ehkä se, että tappelukohtauksia oli muutama ja vaikka ne kuuluukin tässä leffassa asiaan, mä en tykkäääää niistä yhtään. Mutta siis leffa kertoo kun halvaantunut entinen merijalkaväen sotilas Jake Sully palkataan hänen kuolleen kaksoisveljensätilalle Pandora planeetalle projektiin, missä louhitaan älymetalli nimistä todella arvokasta mineraalia. Ainut ongelma on ollut, että planeettaa asuttaa na'vit, kansa jonka jäsenet ovat kolme metriä pitkiä, hieman ihmismäisiä, mutta sinisiä ja erättäin älykkäitä humanoideja, tai enemmänkin ehkä metsän asukkaita. Jake Sully ( Sam Worthington ) palkataan tutkimaan na'vien kulttuuria ja voittamaan heidän luottamuspuolelleen jotta he siirtyisivät pois älymetalliesiintymien yltä, ja tämä onnistuu käyttämällä avatareja, na'vien ja ihmisen dnasta tehtyä na'vi hahmoa, johon voidaan siirtyä eräänlaisten kapseleiden avulla, jokaista avataria voi käyttää vain yksi ihminen sillä se sisältää aina omistajansa dnata, mutta koska Jaken alkuperäisen avatarin omistaja oli hänen kaksoisveljensä, täsmäsivät heidn dnansa ja Jake pysty astumaan veljensä saappaisiin. Muutaman sattuman jälkeen tutustuu Jake avatarina na'vi heimon jäseneen Neyritiin ( Zoë Saldãna ) joka opettaa Jakelle Eywasta, na'vien kulttuurista, ja lopulta Jake ei enään osaa sanoa, että kuuluuko kumpaan, tutkijaryhmään vai na'veihin. Suosittelen katsomista!





Ja lopuks vielä lyhyempi selittys uudesta Saapasjalka kissasta, jonka mä kävin katsomassa viikonloppuna Petran ja Petran sulosten pikkusiskojen ja mun veljien kanssa, mä oisin oottanu leffalta enemmän, koska Shrekit on niin hyviä, mut ei se kyllä niiden tasolle yltänyt, ihan hauska pätkähän se oli, eikä liian pitkä ja juonikin oli ok, mut siinä ei ollut sitten niin paljon niitä kohtia missä ois saanu nauraa oikein kunnolla, tosiaan kävin kattomassa tän ihan täällä näin, eikä täältä ehkä ihan löydy 3D laitteistoo, leffa varmasti parempi 3Dnä, sillä siinä oli niin paljon sellasia elementtejä :)

2 kommenttia:

  1. Mä rakastan tuota Dirty Dancing-leffaa. :(♥

    (liityin lukijaksi n.viikko sitte&kiva blogi:)!

    minnaslife.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäki, on kyllä aivan ihana leffa! :D

      Ja kiitoksia! :)) Käyn katsomassa

      Poista